به گزارش ایبِنا، مراسم رونمایی استفاده از سفته الکترونیکی در صنعت بیمه برای نخستین بار در شعبه ملیپلاس بانک ملی با حضور معاون فناوری اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک ملی، رییس مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد، فردوس باقری مدیرعامل شرکت سککوک، مدیران شرکت ازکیوام و همچنین مدیران و مسئولان بانک ملی و فعالان حوزه دانش بنیان برگزار شد. با رونمایی از این خدمت جدید، تعامل بیشتر مجموعه سککوک با شرکتهای دانشبنیان و کسبوکارهای حوزه فینتک را شاهد خواهیم بود که روابط را بیش از پیش عمق میبخشد.
علیرضا ماهیار، معاون فناوری اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک ملی در این مراسم گفت: یکی از رسالتهای مهم شعبه ملیپلاس ارتباط موثر و تنگاتنگ مجموعه شرکتهای دانشبنیان با صنعت بانکداری و استفاده از ابزارهای بانکی در پلتفرمهای مختلف است.
وی با بیان اینکه تلاش ما در بانک ملی، جاری سازی زیرساختها و ارتباطات بین عرضه کننده و متقاضی در پلتفرمهاست؛ تصریح کرد: یکی از حوزههایی که تمرکز جدی روی آن داریم ، حوزه های مختلف فینتکها هستند. ضمن اینکه اینشورتکها (Insurtech)، لندتکها (LendTech)و حتی ولثتکها (WealthTech) ظرفیت بی نظیری دارند که ترکیب این سه نوع پلتفرم مفهوم نئوبانک را ایجاد خواهد کرد و بانکداری سنتی را به چالش میکشد.
ماهیار ادامه داد: بنابراین هرچقدر بتوانیم این ابزارها و مجموعه محصولات بانکی را به عنوان بخشی از یک راهحل بزرگ در فینتک در خدمت این حوزه قرار دهیم و آن را به سمت کاربرد بیشتر و بهرهبرداری بهتر ببریم قطعا موفقتر و موثرتر خواهیم بود.
معاون فناوری اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک ملی افزود: سال گذشته یک اتفاق بسیار خوب افتاد و آن اینکه از سفته و برات الکترونیک رونمایی شد. میتوانستیم روال سنتی فروش سفتهها را ادامه دهیم اما ما به دنبال این بودیم که ارتباط و تعامل بیشتری با شرکتهای دانشبنیان و مجموعههای فینتکی شکل بگیرد و در همین زمینه مجموعه ازکیوام با این محصول که توسط مجموعه سککوک در بانک ملی اجرایی شده بود آشنا شدند و کار مشترکی آغاز شد.
وی تاکید کرد: ما به دنبال جاریسازی فضای فینتک در بانک ملی هستیم و میخواهیم که این بانک را به فینتکبانک ملی ایران تبدیل کنیم که قطعا با کمک پلتفرمها و مجحموعههای دانش بنیان این مهم محقق خواهد شد.
صدور ۱۰۰ هزار سفته الکترونیک در سه ماه
همچنین در این مراسم، احمد تقوایینجیب؛ رییس مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد اظهار کرد: سال گذشته که در وزارت اقتصاد تصمیم گرفتیم سفته و برات الکترونیکی را راهاندازی کنیم ؛ شاید در نظام پرداخت و عملیات خزانهداری مقداری دور از ذهن بود که صدور اوراق بهادار به صورت الکترونیکی انجام شود اما رویکرد سازنده و پیشرویی که آقای خاندوزی وزیر اقتصاد در این امور داشتند خیلی کمک کرد که سدهایی که وجود داشت برطرف شود.
وی ادامه داد: در نهایت از بهمن ماه سال گذشته این خدمت را توانستیم در سطح بانکهای منتخبی که خودشان پیشنهاد داده بودند و متقاضی راهاندازی اولیه سفته و برات الکترونیکی بودند، عملیاتی کنیم.
تقوایینجیب با اشاره به سهولتی که برای مردم در این خصوص ایجاد شده است، اعلام کرد: در سه ماه گذشته بیش از ۱۰۰ هزار سفته الکترونیک در کشور صادر شده که اتفاق بسیار مهم و ارزشمندی است و دیگر بانکها را هم در سه ماه آینده به این فرآیند اضافه خواهیم کرد.